Mötesbås

Få alla specifikationer - Ladda ner dem nedan

Fokusera

Det tar upp till 20 minuter att återfå fokuset, efter något distraherande

Koncentration

Över 50% av befolkningen har svårt att koncentrera sig i öppna kontorslandskap

Produktivitet

Du är 15% mindre produktiv i en öppen kontorsmiljö

Mötesbås - skapa effektiva utrymmen på arbetsplatsen

Har du en arbetsplats där det ibland kan vara svårt att hålla fokus? Är ramarna för att kunna arbeta koncentrerat och effektivt inte alltid på plats, på grund av att telefonen ringer och att pratas vitt och brett i de öppna rummen? Då har vi lösningen på din utmaning.

Ett mötesbås kan vara precis det du behöver. Det kan bidra till att skapa en bättre arbetsmiljö, eftersom buller och störande ljud elimineras. Det kan vara en faktor, som bidrar till att skapa ett effektivt utrymme där det finns plats för alla.

Intresserad av att höra mer om de många fördelarna med ett mötes- eller telefonbås? Läs här om varför det lönar sig för dig att investera i en MuteBox.

Få snabb översikt - Klicka här

Vad händer när du tar ett telefonsamtal i ett öppet kontorsutrymme?

Låt oss ta en närmare titt på ett scenario där du inte har ett mötesbås på arbetsplatsen. Vi utgår från att du sitter i ett öppet kontorslandskap eller på ett gemensamt kontor med flera anställda.

Distraktion #1

Telefonen ringer och du tar den förstås direkt. Det är en kund som har några frågor. Naturligtvis svarar du på frågorna och slutför samtalet inom några minuter.

Distraktion #2

Det går nu en halvtimme, och då ringer telefonen plötsligt igen. Det är en affärspartner som vill prata om ett avtal ni har. Det är ett längre samtal som drar ut på tiden. Du sitter kvar på din plats medan du pratar med din samarbetspartner.

Titta på MuteBoxen

Vad är ett mötes-telefonbås?

Ett mötes-telefonbås är mycket likt de traditionella telefonkioskerna, som du kanske känner igen från gator och torg från flera år tillbaka. Ett mötestelefonbås är dock anpassat till helt andra förhållande, eftersom det just är ett bås, som ska användas för affärsändamål till exempel på ett kontor.

På många sätt liknar ett mötesbås en traditionell telefonkiosk, eftersom det är ungefär samma form och storlek på dem. Det som skiljer ett mötesbås från en vanlig telefonkiosk är att båset är tillverkat av speciella material, som ger båset alla dess unika egenskaper.

Båset består till exempel av ljudisolerande material. Detta innebär att ljud varken kan tränga in i båset eller ut ur det. Det är en fördel som kan vara till nytta på många olika kontor där telefonsamtal ofta måste ringas.

Titta på MuteBoxen

Poängen med ett mötestelefonbås

Även om det bara rör sig om två samtal inom en mycket kort tid, så stör du dina kollegor som du delar kontor med. Det handlar inte om att de vill snoka eller överhuvudtaget lyssna på ditt samtal. Men instinktivt kan de inte låta bli att rikta sin uppmärksamhet mot ditt telefonsamtal.

De små distraktionerna kan alltså påverka andra anställdas produktivitet. Automatiskt kommer de att sakta ner sitt arbetstempo, eftersom de fokuserar på flera olika saker samtidigt.

Under en dag kan de stöta på många distraktioner som minskar effektiviteten enormt. Det innebär att arbetstempot saktas ner, och de hinner då inte med så mycket, som du annars skulle ha kunnat. Det kan i slutändan ha en effekt på hur det ser ut på sista raden i redovisningen.

Titta på MuteBoxen

Investera i ett mötesbås och upplev den positiva effekten

Alla dessa distraherande moment kan dock enkelt elimineras. Det är här ett mötestelefonbås kommer in bilden. Med ett mötesbås flyttas de distraherande objekten bort, från det öppna kontoret. Det kan göra stor skillnad på en arbetsplats. Det kommer att bli mycket lättare för alla att koncentrera sig på det som de arbetar med. Du kommer inte att bli distraherad av de människor som behöver prata i telefon. Ett mötesbås isolerar ljudet så att det kapslas in i båset och stör inte arbetsmiljön utanför båset. Alla på jobbet kommer snabbt att märka en skillnad. Den enskilde medarbetaren blir mer produktiv. I slutet av dagen kommer man att känna att man har uppnått mycket mer än vanligt. Den ökade koncentrationen har alltså en positiv inverkan på produktiviteten. Detta är något som tydligt kan ses på den nedersta raden i redovisningen. I själva verket kommer båsen att bekosta sig själva i det långa loppet.

Investera i ett mötesbås

Ha ett allvarligare konferenssamtal i ett mötestelefonbås

Med ett mötesbås kan du ringa ett samtal med gott samvete. Man vill givetvis inte störa de andra i rummet. Det är dock inte den enda fördelen med ett mötesbås.

Med en MuteBox kommer du också att se en positiv effekt, när det är du, som använder båset. Om du till exempel behöver ringa ett seriöst eller viktigt samtal, kan det vara trevligt med en professionell arbetsmiljö.

Det är nästan pinsamt att prata seriöst med någon, om det är oväsen i rummet som gör det svårt att ha en konversation. Ett mötesbås är därför också till för dem som behöver ha mer lugn och ro för att koncentrera sig på sitt telefonsamtal.

Man kommer då enklare att kunna fokusera på vad som sägs under samtalet. Det kommer sannolikt också att göra det lättare för er att komma ihåg, vad ni har kommit överens om. Ett mötesbås är alltså både till din fördel inne i båset såväl som för de personer som befinner sig utanför boxen.

Konfidentialitet får en helt ny innebörd med ett ljudisolerat mötesbås

Är konfidentialitet en viktig aspekt under din arbetsdag? Då är ett ljudisolerat mötesbås ett måste. Båset ser till att bara du och personen i den andra änden av telefonen hör vad som sägs.

Det finns till exempel flertalet olika branscher där konfidentialitet spelar en avgörande roll. Det gäller bland annat bank- och advokatbranschen.

Sekretess kan dock också vara en viktig faktor i andra situationer. Det kan till exempel vara när du till exempel behöva ringa ett privat samtal, som du inte vill att hela kontoret ska ta del av. I sådana situationer kan ett mötesbås göra att det privata samtalet förblir privat och att andra samtal kan ringas säkert och tryggt.

På MuteBox är ljudisolering a och o. Vi har därför tagit lång tid på oss att utveckla en lösning som uppfyller alla krav på ljudisolering.

Titta på MuteBoxen

Ett mötestelefonbås ger utrymme att arbeta

I vårt mötesbås har vi gjort plats för dig att skapa din egen lilla arbetsstation. Alla nödvändiga attiraljer finns nämligen på plats. Det finns ett litet bord som du antingen kan sitta vid eller stå upp och jobba vid. Om du vill sitta, passar en hög barstol eller motsvarande perfekt in i båset.

 

På bordet finns det utrymme för dig att ha din dator stående, och du kan även ha ett anteckningsblock bredvid om du behöver göra anteckningar för hand. Dessutom har det ordnats strömförsörjning i mötestelefonbåset. Du kan på så vis enkelt ladda den elektronik du använder i arbetet.

 

Som en extra detalj, är båset utrustat med ett bra arbetsljus. I båset har det monterats LED-lampor och de kan slås på och av allt efter behov. Glasdörren till mötesbåset gör att det också blir möjligt för dagsljuset att ta sig in i mötesbåset. Det bidrar också till att skapa mer rymlighet i mötesbåset.

Ser MuteBoxen

Kompromissa inte med estetiken

Funktionalitet är naturligtvis det viktigaste, när det gäller ett mötestelefonbås. Vi anser dock inte att funktionaliteten bör ske på bekostnad av estetiken. Vi har därför tagit fram ett mötesbås där estetik och funktionalitet går hand i hand.

 

Vi har skapat ett bås som tillför något unikt på kontoret. Vi har bland annat gjort detta möjligt genom att noggrant välja material som passar ihop och skapar ett snyggt helhetsintryck. Ingenting lämnas alltså åt slumpen.

 

De akustiska panelerna på sidan är bland annat också bidragande till att göra båsets estetiska uttryck trevligt och stilfullt att titta på. Därför kan man säga att båsets olika element har flera funktioner. Det bidrar till att skapa en helhet som fungerar på alla arbetsplatser.

Se den perfekta telefonlådan

Använd ett mötesbås för din egen skull

Men ett mötestelefonbås behöver absolut inte bara vara en plats, som du använder för att ringa. Det kan också vara en plats där du kan placera dig, när du behöver koncentration.

Om du till exempel har en viktig arbetsuppgift med en kort tidsfrist, som kräver all din uppmärksamhet, kan det vara en fördel att dra sig tillbaka. Det kan du kan göra i ett mötesbås. Det finns alltså många olika scenarier, där ett mötesbås absolut inte går att vara utan på arbetsplatsen.

Ser MuteBoxen

Du bestämmer var mötestelefonbåset ska placeras

En annan smart detalj med vårt mötesbås är att det inte behöver ha en fast plats. Vår montör kommer och monterar upp båset åt dig, och sedan är det du som bestämmer var det ska stå någonstans.

Om du behöver flytta båset någon annanstans, vid ett senare tillfälle, är det möjligt att göra det. Mötesbåset är mobilt. Det är också en fördel om arbetsplatsen skulle behöva flytta till nya lokaler. Då kan du helt enkelt ta med dig mötesbåset till den nya adressen. Ett mötestelefonbås är alltså en investering som följer företaget och inte lokalerna.

Visste du att du kan hyra MuteBoxen

Lös akustikproblemen med ett mötesbås

Även om ett mötestelefonbås är ett mycket praktiskt inslag i kontorsinredningen, när det kommer till arbetssituationer, så har det också andra syften. Med MuteBox får du fler fördelar som bidrar till att förbättra arbetsmiljön.

Själva båset bidrar till att reducera ljudet i rummet, vilket kan vara till stor hjälp i arbetet med att förbättra akustiken. Vi har dock tagit det ett steg längre, i kampen mot dålig akustik på kontoret.

Vi har monterat akustiska paneler på sidorna av mötesbåset. Dessa gör stor skillnad på ljudnivån i rummet. De akustiska panelerna bidrar till att absorbera bullerljud så att de inte flödar runt i rummet. Det bidrar till att skapa en ännu bättre arbetsmiljö. alltså har mötesbåset, även om det inte används, fortfarande ett syfte.

Uppgradera din arbetsmiljö

Tillverkad i Danmark – kvalitet framför allt

När du väljer vårt mötestelefonbås får du en lösning som tillverkats i Danmark. Vi har en permanent producent, vilket gör att vi kan följa tillverkningsprocessen noga. Detta gör det möjligt för oss att säkerställa en hög kvalitet - varje gång.

Eftersom just kvaliteten är något som är viktigt för oss. Vi vet hur stor skillnad det kan göra på arbetsplatsen att det just är kvalitetsmaterial som har valts. Vår höga kvalitet bidrar till att skapa bättre arbetsförhållanden, som ger utrymme för alla att arbeta mer effektivt och koncentrerat. Det är något som lönar sig i alla affärssammanhang.

Är du intresserad av att höra mer om varför en MuteBox är rätt lösning på din arbetsplats? Kontakta oss på här på sidan.

Upptäck MuteBox och beställ idag

Upptäck MuteBox