Stig in i vårt mötesbås

Se alla specifikationer - Ladda ner dem nedan

Fokus

Det tar upp till 20 minuter för dig att återfå ditt fokus efter att du har blivit avbruten.

Koncentration

Över 50% av befolkningen har svårt att koncentrera sig i öppna kontorslandskap.

Produktivitet

Din produktivitetsnivå är 15% lägre när du sitter i ett öppet kontorslandskap.

Mötesbås - skapa effektiva utrymmen på arbetsplatsen

Är det svårt att hålla fokus på din arbetsplats? 

Upplever du att det kan vara svårt att arbeta koncentrerat och effektivt när telefoner ringer och dina kollegor pratar på kors och tvärs av de öppna lokalerna?

Då har vi lösningen för dig och din arbetsplats.

Ett mötesbås minskar buller och störade ljud vilket bidrar till ett behagligare arbetsklimat med plats för alla.

Vill du höra mer om alla fördelar som du får med ett mötes- eller telefonbås? Läs mer nedanför om hur det lönar sig investera i en MuteBox.

Få snabb översikt

Vad händer när du tar ett telefonsamtal i ett öppet kontorsutrymme?

Låt oss kika närmre på ett scenario där du inte har ett mötesbås på arbetsplatsen. Vi utgår från att du sitter i ett öppet kontorslandskap eller på ett gemensamt kontor med flera kollegor.

Distraktion #1

Telefonen ringer och du svarar. Det är en kund som har några frågor. Naturligtvis svarar du på frågorna och slutför samtalet inom några minuter.

Distraktion #2

En halvtimme senare ringer telefonen igen. Det är en samarbetspartner som vill prata om ett avtal. Det är ett längre samtal som drar ut på tiden. Du sitter kvar på din plats medan du pratar med din samarbetspartner.

Se hur en MuteBox kan hjälpa dig

Vad är ett mötes-telefonbås?

Ett mötes-telefonbås påminner en del om de traditionella telefonkioskerna som användes flitigt innan mobiltelefonens tid. Våra mötes-telefonbås har dock försetts med unika egenskaper som gör dem till det perfekta komplementet till en öppen kontorsmiljö. 

Mötesbåset har ungefär samma form och storlek som en traditionell telefonkiosk. Men mötesbåset är tillverkat med speciellt utvalda material, som ger båset dess unika egenskaper.

Båset består till exempel av ljudisolerande material, vilket betyder att ljud varken kan tränga in eller ut genom båset

Det extra rummet ger därför en plats för avskildhet som är perfekt för telefonsamtal eller online möten som varken ska störa eller störas av omgivningen.

Läs mer om fördelarna

Poängen med ett mötestelefonbås

Även om det bara rör sig om ett par samtal om dagen, så stör dessa avbrott kollegorna som du delar kontor med. Det kan nämligen ofta leda till både stress och obehag för omgivningen när de "tvingas" lyssna med på dina telefonsamtal. De kan nämligen rent instinktivt inte låta bli att rikta sin uppmärksamhet mot ditt telefonsamtal, som distraherar dem och därmed påverkar deras produktivitet. När de fokuserar på flera saker på samma gång saktas automatiskt deras tempo ned.

Under en dag kan de stöta på många distraktioner som minskar effektiviteten enormt, vilket påverkar deras resultat för dagen, vilket kan smitta av sig på din kollegas överordnade performance och arbetsförmåga.

Anpassa MuteBoxen till era behov

Upplev de positiva effekterna av ett mötesbås

Distraherande moment som telefonsamtal och onlinemöten kan enkelt undvikas. Lösningen är ett mötestelefonbås. Med ett mötesbås flyttas de distraherande momenten bort från det öppna kontoret till ett avskilt, ljudisolerat utrymme.

Det blir enklare för omgivningen att koncentrera sig på sina arbetsuppgifter, samtidigt som du får möjlighet att föra ett privat samtal utan medlyssnare.

Mötesbåset isolerar ljudet så att ljudet stannar inne i båset och därmed inte påverkar arbetsron utanför båset. Alla på jobbet kommer märka skillnaden med detsamma.

Mötesboxen har positiva effekter på individnivå, då den enskilde medarbetaren blir mer produktiv, samtidigt som hen upplever att färre avbrott och buller skapar ett bättre flow i arbetsstrukturen och därmed mindre press för att nå sina mål. 

På kollektiv nivå har den ökade koncentrationen likaså en positiv inverkan på produktiviteten, då de individuella insatserna ger ett bättre samlat resultat som tydligt ses i årsredovisningen. Båsen kan på så vis ses som en liten investering med en stor långsiktig effekt.

Investera i ett mötesbås idag

Håll dina konferenssamtal i fred och ro

Med ett mötesbås kan du ta ett samtal med gott samvete. Dels  för att du undviker att störa resten av omgivningen i de gemensamma utrymmena, men även för att du ska kunna hålla privata eller förtroliga samtal helt privat. 

Med en MuteBox kommer du därför även att känna av en positiv effekt, när du använder båset. Det spelar ingen roll om du behöver ringa ett viktigt samtal, ta ett onlinemöte med en kollega eller dela något förtroligt över telefon - mötesbåset skapar en professionell och privat arbetsmiljö.

Det kan vara problematiskt att hålla ett seriöst möte med någon om det är oväsen och rörelse i rummet som du sitter i.

Ett mötesbås passar därför även särskilt bra till dem som behöver ha mer lugn och ro omkring sig för att kunna koncentrera sig på sitt telefonsamtal.

I en behaglig omgivning är det lättare att fokusera på vad som sägs under samtalet och det kommer vara enklare för er att föra konversationen på ett effektivt sätt - utan avbrott eller distraktioner.

Ett mötesbås är alltså både till din fördel inne i båset såväl som för de personer som befinner sig utanför boxen.

Konfidentialitet får en helt ny innebörd med ett ljudisolerat mötesbås

Är konfidentialitet en viktig aspekt under din arbetsdag? Då är ett ljudisolerat mötesbås nästan ett måste. Båset säkrar att det endast är du och personen i telefonen som kan höra vad som blir sagt.

Det finns ett flertal branscher där konfidentialitet spelar en avgörande roll. Det gäller bland annat bank- och advokatbranschen.

Sekretess kan dock också vara en viktig faktor i andra situationer. Det kan till exempel vara när du behöver ringa ett privat samtal som du inte vill att hela kontoret ska ta del av. I sådana situationer kan ett mötesbås göra att det privata samtalet förblir privat.

På MuteBox är ljudisolering a och o. Vi har därför tagit lång tid på oss att utveckla en lösning som uppfyller alla krav på ljudisolering.

Läs mer om MuteBoxen

Ett mötestelefonbås skapar en avskild arbetsstation

I vårt mötesbås har vi gjort plats för dig att skapa din helt egna lilla arbetsstation. Alla nödvändiga attiraljer finns nämligen på plats. Det finns ett litet bord som du antingen kan sitta vid eller stå upp och jobba vid. Om du vill sitta, passar en hög barstol eller motsvarande perfekt in i båset.

På bordet finns det utrymme för dig att ha din dator stående, och du kan även ha ett anteckningsblock bredvid om du behöver göra anteckningar under mötets gång. Det finns dessutom två eluttag mötestelefonbåset som gör att du enkelt och lätt kan ladda dina enheter medan du sitter i båset.

 

I ett litet utrymme blir arbetsljuset särskilt viktigt. Vi har därför utrustat båset med behaglig arbetsbelysning i form av LED-ljuskällor som kan slås av och på efter behov. Glasdörren till mötesbåset släpper in dagsljus och bidrar till en känsla av rymlighet i mötesbåset.

Se MuteBoxen

Minimalistisk stil som passar till alla kontor

Funktionalitet är naturligtvis det viktigaste när det gäller mötestelefonbås. Vi anser dock inte att funktionaliteten bör ske på bekostnad av estetiken. Vi har därför tagit fram ett mötesbås där estetik och funktionalitet går hand i hand.

 

Vi har skapat ett bås som tillför något unikt på kontoret. Vi har bland annat gjort detta möjligt genom att noggrant välja material som passar ihop och skapar ett snyggt helhetsintryck. Ingenting har lämnats åt slumpen.

 

De akustiska panelerna på sidan bidrar inte enbart till bättre ljudnivå i kontorslokalen, men de har även ett nordiskt, stilrent uttryck som passar in i de flesta miljöer. På så vis kan man säga att båsets olika element har flera funktioner som tillsammans bidrar till att skapa en helhet som fungerar på alla arbetsplatser.

Se den perfekta telefonlådan

Kliv in i ett mötesbås för din egen skull

Men ett mötestelefonbås behöver absolut inte enbart vara en plats som du använder för att ringa. Det kan också vara en plats där du kan sätta dig när du behöver koncentrera dig lite extra.

Om du till exempel har en viktig arbetsuppgift med en kort tidsfrist som kräver all din uppmärksamhet, kan det vara en fördel att kunna dra sig undan och skärma ute allt ljud. Det kan du kan göra i ett mötesbås. Det finns alltså många olika scenarier, där ett mötesbås bidrar till högre produktivitet och medarbetartrivsel på arbetsplatsen.

Läs mer om MuteBoxen

Du bestämmer var mötestelefonbåset ska stå

En annan smart detalj med vårt mötesbås är att det inte behöver ha en fast plats på ert kontor. Vår montör kommer och monterar upp båset åt dig, och sedan är det du som bestämmer var det ska stå någonstans.

Om du behöver flytta båset till ett annat område är det inga problem. Mötesbåset är nämligen mobilt. Det är också en fördel om arbetsplatsen skulle behöva flytta till nya lokaler. Då kan du enkelt och lätt ta med dig mötesbåset till den nya adressen. Ett mötestelefonbås är alltså en investering som följer företaget och inte lokalerna.

Köp eller hyr en MuteBox idag

Lös akustikproblemen med ett mötesbås

Även om ett mötestelefonbås är ett mycket praktiskt inslag i kontorsinredningen när det kommer till arbetssituationer, så har det också andra syften. Med MuteBox får du nämligen fler fördelar som bidrar till en förbättrad arbetsmiljö.

Själva båset bidrar till att reducera ljudet i rummet, vilket kan vara till stor hjälp i arbetet med att förbättra akustiken. Vi har dock tagit det ett steg längre, i kampen mot dålig akustik på kontoret.

Vi har monterat akustiskpaneler på sidorna av mötesbåset. Panelerna bidrar till att absorbera bullerljud så att de inte studsar runt i rummet vilket skapar en ännu behagligare arbetsmiljö. På så vis har mötesbåset alltid ett syfte - oavsett om det är någon som aktivt använder det eller ej.

Uppgradera din arbetsmiljö

Tillverkas i Danmark – med kvalitet som högsta prioritet

När du väljer vårt mötestelefonbås får du en lösning som har utvecklats och tillverkats i Danmark. Vi har en lokal permanent producent, vilket gör att vi kan följa tillverkningsprocessen noga.

Detta gör det möjligt för oss att säkerställa en hög kvalitet - varje gång.

Kvalitet är otroligt viktigt för oss. Vi vet nämligen hur stor effekt valet av material har på den effekt som våra MuteBoxar har.

 

Är du intresserad av att höra mer om hur en MuteBox kan göra din arbetsplats mer produktiv och behaglig? 

 

Kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Upptäck MuteBox och beställ en idag

Upptäck MuteBox