Stig in i vårt Telefonbås

Få alla specifikationer - Ladda ner dem nedan

Fokus

Det tar upp till 20 minuter för dig att återfå ditt fokus efter att du har blivit avbruten.

Koncentration

Över 50% av befolkningen har svårt att koncentrera sig i öppna kontorslandskap.

Produktivitet

Din produktivitetsnivå är 15% lägre när du sitter i ett öppet kontorslandskap.

Ett telefonbås till kontoret – därför lönar det sig

Det tillhör ovanligheterna att man sitter på enmanskontor. Oftast sitter flera kollegor tillsammans i en större kontorslokal och ibland sitter till och med flera företag tillsammans på ett och samma kontor. Denna typ av öppna kontorslandskap har blivit allt mer populära, då de ger många möjligheter för samarbete - men det kan även uppstå vissa begränsningar.

 

Ett telefonbås till kontoret

Det finns många fördelar med att använda ett telefonbås på kontoret. Några av de många fördelarna avslöjar vi här nedan. Läs vidare få en förståelse för varför ett telefonbås till kontoret är en långsiktig investering.

Endast  45.995 kr.

Upptäck MuteBoxens fördelar

Låt telefonbåset skapa ett extra rum i ditt öppna kontorslandskap

Ett telefonbås kan vara helt rätt lösning om du söker efter alternativ för att skapa en lugn och produktiv miljö. Buller och oljud är nämligen en vanlig problematik i öppna kontorslandskap och det resulterar ofta i koncentrationssvårigheter för omgivningen. 

Det hör inte till ovanligheterna att telefonerna ringer hej vilt under en arbetsdag. Du känner säkert igen det. Telefonen ringer och du svarar. Det kan både vara ett kort samtal eller ett längre samtal där flera saker ska genomgås och diskuteras. Medan du pratar i telefon sitter de andra på kontoret och arbetar med sina arbetsuppgifter och det kan bli ganska svårt för dem att koncentrera sig när du pratar i telefonen. Du har säkert själv upplevt hur svårt det kan vara att hålla koncentrationen när någon pratar i telefon i din närhet. Man börjar undermedvetet att lyssna med, även fast det inte är ens avsikt.

Telefonsamtal är distraherande för omgivningen - och det är här ett telefonbås till kontoret kommer in i bilden. Båset kan nämligen flytta de störande elementen från kontoret in i ett ett separat rum, som gör att den övriga personalen i kontorslandskapet kan behålla koncentrationen och därmed produktiviteten i topp.

Ökad koncentration = förbättrad produktivitet

Med ett telefonbås på kontoret kan du dra dig undan när du behöver ringa eller ta emot samtal. Det innebär att du flyttar de störande momenten till en avskild plats där de inte kan störa resten av omgivningen. 

Det finns många fördelar med detta. När det störande momentet, till exempel ett telefonsamtal, tas bort blir det nämligen enklare för dina kollegor att bibehålla koncentrationen och därmed även upprätthålla produktiviteten.

Det går cirka 20 minuter innan du har återfått koncentrationen efter störande moment på kontoret. Genom att leda bort distraherande eller störande moment undviker du att du eller dina kollegor ska ägna tid åt att försöka komma in i ett koncentrerat läge igen. 

Detta innebär att dina kollegor kommer att kunna upprätthålla en fast koncentration under en lång tidsperiod, där de kan arbeta effektivt. De kommer alltså att kunna uppnå mer under arbetsdagen då de störande momenten har flyttats till telefonbåset på kontoret.

Det ger inte bara en märkbar skillnad på medarbetartrivseln men även på företagets ekonomi.

Läs mer om MuteBox

Ett telefonbås på kontoret skapar utrymme

Det smarta med ett telefonbås är att det skapar fler rum i en annars stor lokal. Vilket ofta är precis det som behövs i ett stort kontorslandskap. Det är därför viktigt att det finns ett utrymme som du kan dra dig undan till när du behöver prata i telefon.

Ett telefonbås på kontoret bidrar därmed till att skapa ett nytt utrymme som ger möjligheter för avskildhet. Här menar vi att ett telefonbås för kontor från MuteBox kan lösa dina problem med störande telefonsamtal på ett enkelt och effektivt sätt.

Lösningen är enkel, och det innebär bland annat att du själv bestämmer var båset ska placeras så att det passar in på bästa sätt på din arbetsplats. Om det vid senare tillfälle blir aktuellt med en ny typ av kontorsinredning, kan telefonbåset utan problem enkelt flyttas runt. Vilket också innebär att du kan ta med telefonbåset till ett nytt kontor om ni flyttar till nya lokaler.

Det är alltså en lösning som kan skapa trivsel på kontoret, oavsett vad framtiden har att bjuda på.

Låt MuteBoxen lösa era problem

Fördelar både för dig och dina kollegor

Naturligtvis är ett telefonbås till kontoret först och främst en fördel för de kollegor, som du annars skulle störa genom att ta telefonsamtal eller onlinemöten i det gemensamma utrymmet. Men ett telefonbås till kontoret är också fördelaktigt för användaren. Om man behöver arbeta extra fokuserat och helst i tystnad, är ett telefonbås precis rätt ställe att placera sig. Där kan du skapa din egen lilla bubbla och du får verkligen något gjort. Fördelen med vårt telefonbås till kontoret är därmed både att du inte stör andra utanför båset och att de andra inte stör dig. Det ljudisolerade telefonbåset blir snabbt allas nya favoritplats.

Läs mer om MuteBoxen

Ett telefonbås till kontoret har allt du behöver

Med ett telefonbås till kontoret har du en god möjlighet att skapa din egen lilla arbetsstation. Det finns ett bord som du antingen kan stå eller sitta vid. Om du vill sitta ner, kan en hög barstol eller motsvarande vara rätt lösning.

Bordet ger dig gott utrymme för din dator och eventuellt anteckningsblock om du behöver göra anteckningar för hand. Du behöver inte oroa dig för att din dator laddar ut medan du sitter i båset eller att du ska ladda upp din telefon innan du placerar dig i båset. Vi har nämligen monterat två eluttag som säkrar att dina enheter alltid har tillräckligt med ström.

För att skapa en sund arbetsmiljö har vi även sett till att både god ventilation och belysning är i topp. Du behöver alltså inte kompromissa med arbetsklimatet, när du går och sätter dig i ditt telefonbås - snarare tvärtom.

Se det perfekta telefonbåset

För konfidentiella samtal utan rädsla för att andra ska lyssna

Det finns flera situationer där det är fördelaktigt att kunna dra sig undan för att föra konfidentiella samtal. I vissa branscher finns det till exempel ett behov av att ha konfidentiella samtal med kunder, affärspartners eller liknande.

Om så är fallet är det viktigt att ha möjlighet att ringa ett samtal utan att behöva oroa sig för att andra ska lyssna med.

Läs mer om MuteBoxen

Eliminerat ljud i rummet med ett telefonbås till kontoret

Med vårt telefonbås på kontoret får du fler fördelar i en lösning. Telefonbåset är utrustat med akustiskpaneler på sidorna, som kan göra en enorm skillnad på akustiken i rummet.

Panelerna har ofta en positiv effekt på ljudnivån, då de hjälper med att absorbera de ljud som annars ville studsa runt i rummet. Om du sitter i ett stort kontorslandskap där även lägre ljud snabbt kan utvecklas till buller, kan ett telefonbås till kontoret vara den rätta lösningen på ert problem. 

Telefonbåset har alltså flera olika användningsområden, vilket gör att båset konstant bidrar till att minska störningar från ljud och buller till och med när det är ledigt.

Få avskildhet med telefonbåset

En oöverträffad kvalitet som bidrar till att lösa en mängd utmaningar på arbetsplatsen

För att du ska få ut så mycket som möjligt av ett telefonbås är det viktigt att kvaliteten är i topp. Bland annat är det kvaliteten som säkerställer att ljudet faktiskt absorberas – både i och utanför båset.

 

Det är även sammansättningen av olika högkvalitativa element som garanterar att du får nytta av telefonbåset på det vis som du behöver på din arbetsplats. Allt detta skapar tillsammans en produktiv och bekväm arbetsmiljö.

Läs mer om oss

Ett telefonbås till kontoret lönar sig i längden

Ett telefonbås till kontoret kan vara den avgörande investeringen för den stora skillnaden för din arbetsplats. Den kan bidra till att skapa en miljö där alla medarbetare kan vara produktiva. Det gäller både de som använder båset och de som sitter utanför båset.

För många störningar under en arbetsdag kan sätta sina spår på produktiviteten. Produktiviteten kan dock bibehållas i mycket större utsträckning när man placerar ett telefonbås på kontoret. De störande ljuden elimineras och samtalen blir inte distraherande, vilket skapar bättre möjligheter till koncentration och effektivitet.

Ett telefonbås är alltså en långsiktig investering i medarbetartrivsel och ett sunt arbetsklimat.

 

Är du intresserad av att höra mer om hur ett telefonbås skulle passa till ditt kontor?

 

Kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Uppgradera ditt kontor med en MuteBox

En praktisk lösning där estetiken är på topp

Även om ett telefonbås till kontoret är en praktisk lösning, vars uppgift är att reducera störande ljud, ska även estetiken vara utmärkt. Det ligger därför i vår ambition att skapa en lösning där funktionalitet och estetik går hand i hand.

Vi har därför lagt många krafter i att skapa ett telefonbås, som faktiskt blir ett trevligt inslag att ha stående på kontoret. Den ska vara smälta in i kontorsinredningen och bli en naturlig del av er arbetsplats.

Utöver akustiskpanelernas funktionella syfte, vilket är att skapa bättre akustik i rummet, bidrar de även till att ge telefonbåset ett nordiskt uttryck.

Bland andra estetiska element på telefonbåset kan glasdörren nämnas. Den gör att det är enkelt att se om båset är tillgängligt eller upptaget. Om du är inne i båset, har du alltså även möjlighet att hålla ett öga på vad som händer utanför båset.

Men glasdörren bidrar även till att ge lådan ett elegant uttryck. Samtidigt ger det naturliga ljusinsläppet ett intryck av rymd när man är inne i båset. Du kommer alltså att få en känsla av att det finns gott om utrymme inuti båset, även om det i själva verket inte tar upp mycket utrymme i kontorslandskapet.

När du stiger in i båset ser du att rena linjer och fin design har varit i fokus. Vi har inte lämnat något åt slumpen. Det ska nämligen vara en plats där du känner dig bekväm när du drar dig tillbaka för att fokusera på dina arbetsuppgifter eller för att ta ett telefonsamtal.

Den harmoniska designen bidrar på så vis även till en god arbetsmiljö där man kan fokusera på just det som är viktigt.

Upptäck MuteBox och beställ en idag

Upptäck MuteBox